Send os en Email K@Danskfirmaprofil.dk

Ring til os 28256028

Åbent fra 10-16 Man-Fre

Tre gode råd til at få bedre fragtpriser

Dansk Firmaprofil > Iværksætter tips > Tre gode råd til at få bedre fragtpriser

Hvis du er afhængig af en hurtig og effektiv fragt i din virksomhed, har du med garanti lagt mærke til at det ofte kan være en tung omkostning på budgettet. Særligt hvis du handler med privatpersoner kan det ofte blive dyrt, idet der her er meget høje krav til både leveringstider, fragtpriser og service generelt. Samtidig er du nødt til at tage højde for ekstraomkostninger ved eventuelle returneringer. Alt i alt står man tilbage med et temmelig uoverskueligt regnestykke når man skal bestille fragt.

 

Men behøver det være så svært at få den rigtige fragt til den rigtige pris? Vi har valgt at sætte fokus på emnet, og forhåbentlig hjælpe med at få kastet lidt lys over hvordan du får bedre fragtpriser i hverdagen.

 

Kend dit behov for din fragt

For at få de bedste fragtpriser er det nødvendigt at kende dit behov. Eller rettere sagt dine kunders behov. Én af de største årsager til at virksomheder betaler for meget for fragt, er fordi der er et behov for en kort leveringstid. Hvis du kan undgå dette uden at gå på kompromis med din service, kan der derfor være mange penge at spare her.

 

Eksempelvis kan det være at dine kunder er ligeglade med om de har deres levering dagen efter, eller efter 3 hverdage. Her kan det give mening at tilbyde både ekspreslevering og standardlevering. På denne måde giver du kunden mulighed for selv at vælge, og du slipper for at betale for hurtig levering når det ikke er nødvendigt. 

 

Det er også væsentligt at vide om dine kunder foretrækker hjemmelevering, eller om de lige så gerne vil afhente deres fragt på det lokale posthus eller i pakkeshoppen. Disse løsninger er ofte billigere end direkte levering.

Sammenlign dine fragtpriser ofte

Når du ved hvilken fragt du har brug for, er det en god idé at sammenligne priserne så ofte som muligt. På denne måde sikrer du at du altid har de aktuelle priser, og du kan vælge det der passer bedst til dig. Ved hele tiden at holde dig opdateret med priserne, slipper du for at betale overpris blot fordi du har brugt den samme leverandør længe.

 

Hvis du ikke selv vil bruge tid på dette, er der mulighed for at holde sig opdateret med priserne på diverse hjemmesider, så du altid arbejder med de nyeste og mest opdaterede oversigter.

One-Size-Fits-All er ikke kun til strømper

Når du skal bestille fragt, vil du kunne se at prisen afhænger af pakkens størrelse og form. Hvis du ved at dine pakker ofte har samme dimensioner, kan du spare penge ved at købe emballage og pakkelabels i et større parti. Sørg for at du hellere går en størrelse op, end en størrelse ned.

 

Formen på emballagen kan også være relevant. Hos mange fragtfirmaer vil du kunne få en bedre pris hvis varen er ”stabelbar”. Så undgå sjove former, og sørg for at holde det så simpelt som muligt. På denne måde kan du lettere sikre de bedste fragtpriser – hver gang.