Send os en Email K@Danskfirmaprofil.dk

Ring til os 28256028

Åbent fra 10-16 Man-Fre

Sådan får du din partner med til parterapi

Dansk Firmaprofil > Branding > Sådan får du din partner med til parterapi

Parterapi er en frivillig mulighed, der har hjulpet mange par med at finde rytmen i forholdet. Ofte er det dog sådan, at det er den ene person der gerne vil starte, mens den anden skal overtales først. Hvis du overvejer parterapi, og du gerne vil have din partner med, så læs videre herunder – vi kommer med nogle gode tips til fortælle om idéen.

 

Fortæl om, hvad parterapi egentlig går ud på

 

Hvis du gerne vil i gang med parterapi, er der sikkert nogle grunde til det. Måske har du hørt gode ting, og måske føler du, at det vil passe godt til dig og din partner.

 

Men det er slet ikke sikkert, at din partner har overvejet muligheden. Derfor kan det måske godt komme som et chok, hvis du bringer emnet på banen. Derfor er det vigtigt at fortælle mere om, hvad parterapi egentlig handler om.

 

En typisk reaktion fra din partner kan for eksempel være: Hvad går parterapi ud på? Du kan enten forberede dig lidt og fortælle om det på forhånd, men I kan også sætte jer sammen foran computeren og læse om det. Følg henvisningen der blev lavet lidt før – på den måde får I en rigtig god introduktion til konceptet.

 

Alle par kan få gavn af parterapi

 

Det er ikke kun par med store problemer, som søger parterapi. Faktisk er det par i alle mulige situationer. Terapien kan både overvejes, hvis gnisten lidt er forsvundet, hvis I gerne vil have talt ud om tingene med en ekspert, eller hvis I bare gerne vil undgå typiske problemer tidligt i forholdet.

 

Nogle mistænker nemlig fra start, at parterapi kun er for par, som nærmest er ved at gå fra hinanden. Men det er ikke altid tilfældet – nogle gange er det selvfølgelig sådan, men oftest er parterapi simpelthen bare en løsning, hvor man som par kan få talt om tingene og blive åbnet op for nye perspektiver. Hvis du fortæller om disse facts til din partner, så er der gode chancer for, at han eller hun vil være mere positiv omkring idéen.

 

Foreslå at booke et enkelt møde først

 

Man behøver sjældent at binde sig over en lang periode, når det gælder parterapi. Mange terapeuter har det fint med, at der bookes bare en enkelt session først. Det giver nemlig en god introduktion til det hele, og dernæst kan du og din partner se, om det er noget, I gerne vil gå videre med.

 

Hvis I gerne vil fortsætte over en længere periode, så er det mest normalt at have 1-2 møder med terapeuten om måneden. Det kan dog fastsættes helt efter behov. Parterapi kan både foregå som en session, hvor begge personer i forholdet sidder og taler med terapeuten i et rum sammen. Nogle sessioner kan dog være hvor du og din partner adskilles og hver især får mulighed for at tale med terapeuten. Men det hele kan også foregå via Skype, hvilket typisk er lidt billigere, og hvor der selvfølgelig ikke er nogen transporttid. Det kan altså sagtens være en fordel. Alternativt er det også muligt at læse om generelle tips til parforholdet på nettet, som I kan prøve at implementere på egen hånd. Det kan være en ganske fin måde at starte på, men det bedste er naturligvis altid at få talt med en professionel parterapeut.