Alle hjemmesider bør opdateres med jævne mellemrum. Både så alting fungerer rent teknisk, men også så brugeroplevelsen altid er i top.
Vi har arbejdet med en del hjemmesider, og almen vedligeholdelse er en af de vigtigste succesfaktorer. Især da Google er blevet mere mobilbevidst. Mange af dine besøgende kommer med garanti også fra en mobil platform – så det er vigtigt, at alt fungerer, som det skal.
Her er nogle af de vigtigste råd, som du kan følge, når du vil opdatere din hjemmeside.
Indholdsfortegnelse
Store knapper og tekster
Knapper – især call-to-action knapper – bør være store og tydelige. Uanset hvad det er du sælger. Tekstindholdet bør også være stort nok til, at alt kan læses uden problemer. Sørg desuden for, at der er en passende afstand mellem elementerne på din side.
Det skaber først og fremmest en flot og navigérbar hjemmeside, som brugerne synes om. Design og justering af knapper, tekster, billeder og lignende kategoriseres inden for UI som betyder user interface. Typisk er det en designer, der tager sig af dette, men hvis du har en simpel hjemmeside, der kører på et almindeligt CMS, kan du også selv justere disse ting.
Et godt UI er især vigtigt inden for mobilvenlighed. Hvis du har tilmeldt dit site til Google Search Console, vil de fx give dig notifikationer, hvis der er problemer med læsbarheden, og det er et signal om, at du bør opdatere på nogle ting.
Vores kunde https://koebenhavn-laasesmed.dk som er låsesmed i København havde meget små knapper og en lille skrift. Efter vi ændrede det, fik hjemmesiden et meget bedre udseende, og brugervenligheden (UX) blev voldsomt forbedret. Det har især gjort det nemmere for mobile brugere at navigere rundt, og det sender også et signal til Google om, at hjemmesiden er nem at benytte.
Fokus på brugervenligheden
Generelt er det bare vigtigt, at brugervenligheden er i top. Og her er der ofte ting, der skal justeres på undervejs. Det kan være de grafiske elementer, men det kan også være selve indholdet.
Mens UI betyder user interface, så har vi også UX, som betyder user experience. Hvis du har en hjemmeside, der sælger eller tilbyder noget, så er det vigtigt, at brugeroplevelsen er i top.
Se på hvordan brugerne interagerer med din hjemmeside. Et almindeligt faresignal er en høj afvisningsprocent. Det er igen webdesignerens opgave at sikre at UX design er i top, og her er der flere metoder. Men generelt handler det om hjemmesidens struktur og funktionalitet. Når der laves nyt indhold på din hjemmeside, eller når du sælger noget nyt, så kræves der ofte lidt strukturelle ændringer eller tilføjelser. Derfor er det nødvendigt at opdatere din hjemmeside, så du altid har den bedst mulige brugervenlighed.
Hurtige loadtider
En hurtig indlæsningstid betyder rigtigt meget, og hvis din side indlæses hurtigere end konkurrenterne, kan det være et grundlag for, at Google vil give dig en højere rangering i fremtiden.
Loadtider kan dog ændre sig efter forskellige faktorer. For eksempel trafikken på serveren, samt hvor meget dit indhold fylder.
Hold dig opdateret med loadtiderne – du kan selv teste via Googles tool – og gør noget ved det, hvis du opdager, at din hjemmeside er blevet langsom.
SSL / HTTPS
Et gyldigt SSL-certifikat er endnu en vigtig SEO-faktor. I løbet af de sidste par år har Google favoriseret hjemmesider med SSL. Sørg for, at din hjemmeside har et aktivt certifikat, og at SSL altid er ordentligt oppe at køre. Det er gratis hos de fleste danske webhosts, så det handler egentlig bare om at opsætte det og tjekke regelmæssigt, om det kører som det skal.
Opdatering af WordPress tema og plugins
Hvis din hjemmeside kører på WordPress, så skal du selvfølgelig huske at opdatere hver gang WordPress sender en opdatering ud.
Husk også at opdatere dit tema og dine plugins.
Den formentligt største grund til, at WordPress-hjemmesider bliver hacket, skyldes forældede temaer og plugins, som ikke er opdaterede til de nyere versioner. Intet er mere ærgerligt end en hacket hjemmeside, der ikke fungerer. Det kan virkelig koste kroner på bundlinjen. Forsøg derfor at opdatere alle komponenter i WordPress, når der sendes officielle opdateringer ud.
Hvor ofte bør man opdatere?
Opdateringer er kun nødvendige, når der er behov for dem. Og det afhænger meget af din virksomheds størrelse og kapacitet. Det vigtige er generelt, at du holder øje med tingene, og justerer hvis der bliver brug for det. For nogle hjemmesider vil det være hver eneste dag – for andre vil det være en gang om måneden. Alle bør dog gøre det med jævne mellemrum.