Send os en Email K@Danskfirmaprofil.dk

Ring til os 28256028

Åbent fra 10-16 Man-Fre

Disse brancher kan få store comebacks i 2021

Dansk Firmaprofil > Betalt indhold > Disse brancher kan få store comebacks i 2021

2020 var et meget kaotisk år for verden. Mens nogle brancher klarede sig fint igennem, var der andre, som virkelig kom i problemer. Flere af disse kan dog forvente store rebounds i 2021, hvis bare alt går rigtigt.

Rejsebranchen

Rejsebranchen var hårdt ramt i 2020. Mange hoteller gik konkurs, flyselskaber måtte reducere antallet af flyvninger, og mange almindelige mennesker mistede deres jobs i rejsesektoren. Det var selvfølgelig på grund af smittefare og restriktioner som følge af coronavirussen, men nu hvor en vaccine er på vej og vi generelt har mere viden om virussen, kan der formentligt ske en langsom genåbning i løbet af 2021.

I begyndelsen af december 2020 meldte ECDC (EU’s sundhedsmyndigheder) ud, at massetest og karantæne ikke længere bør anbefales til rejsende. Det var en positiv udmelding, som har givet rejseorganisationer, flyselskaber og rejsende håb for den nærmeste fremtid.

Hvis flere mennesker begynder at rejse i 2021, så er det en branche, der igen vil være enormt lukrativ at lave forretning i. Det kan måske også få flere personer til at starte virksomheder i udlandet og prøve kræfter med andre markeder, ligesom Michael Ginnerskov Jensen har gjort.

Restauranter

Restauranter havde det også svært i 2020. Selvom mange forblev åbne, så var der skærpede restriktioner, blandt andet med åbningstider, rengøringskrav og kundeantal.

Hvis 2021 byder på mindre coronasmitte, hvilket jo forventes når vi kommer ud af vinteren, så kan vi så småt også begynde at gå på restaurant lidt oftere og med færre bekymringer for at blive smittet.

Det kan betyde, at mange igen vil åbne nye restauranter op, og at de eksisterende restauranter kan øge deres omsætning.

Tøjbutikker

I 2020 overtog internettet i høj grad modehandlen. Det var selvfølgelig positivt for Michael Ginnerskov Jensen og de mange andre forretningsfolk, som længe har været aktive inden for e-commerce og online modehandel, men det var lidt trist for de almindelige tøjbutikker, der i perioder måtte holde lukket, og som konsekvent havde færre besøgende end normalt.

Men hvis forbrugerne igen kan få lov at bruge prøverum, og hvis samfundet åbner op for sociale aktiviteter igen, så er der rigtigt mange, der omgående skal ud at købe nyt tøj i butikkerne. Derfor er det også en branche, der kan få et stort comeback i 2021, hvis alt går efter planen.

Investeringsfonde

Mange mennesker mistede deres jobs eller måtte gå ned i løn i løbet af coronakrisen. I Danmark var det ikke så slemt som i andre lande, men rigtigt mange mennesker har færre penge mellem hænderne end normalt.

Hvis flere mennesker kommer tilbage i jobs, og hvis en eventuel genåbning kommer, så vil det være rigtigt positivt for verdensøkonomien. Måske vil flere mennesker vælge at investere deres penge for at skabe økonomisk sikkerhed, så investeringsfonde kan potentielt få mange flere penge ind i 2021.

Ny idéer

Generelt bør vi holde øje med nye idéer. Medicinalindustrien har haft fat i mange nye idéer i løbet af de seneste år, og det er bare ét eksempel. Hvis du har en god forretningsidé som ikke tidligere har eksisteret, så forsøg at få den på banen i 2021, for man kan på mange måder sige, at vi oplever lidt af en nulstilling – og det er en glimrende mulighed for at prøve nogle helt nye ting, når vi kommer over vinterbølgen med coronatilfælde.


Corona har dog ikke kun medført at vækst går i den forkerte retning, der er brancher som online marketing og SEO services hvor det går opad, da mange forretninger er tvunget til at fokuserer mere på online handel pga de mange corona restriktioner